Αναρτήθηκε: 22 Ιουλίου, 2014 στις 13:30
Γνωρίζετε ποια φρούτα και λαχανικά έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα;
Η οργάνωση «Environmental Working Group» δίνει τις απαντήσεις μέσω της αναφοράς της.
Στην όγδοη έκδοση του «Shopper’s Guide to Pesticides in Produce» η οργάνωση φέρνει στο φως τη «βρώμικη δωδεκάδα» με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε χημικά και φυτοφάρμακα.
Προκειμένου να καταλήξουν στα τρόφιμα αυτά, οι ερευνητές της «EWG» προχώρησαν σε δοκιμές για να ταυτοποιήσουν τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων που εξέτασε το «USDA» και η «Food and Drug Administration», μεταξύ των ετών 2000 και 2010, από 45 τροφές.
Η λίστα των επιβαρυμένων τροφών αναλυτικά
1. Μήλα
2. Σέλινο
3. Πιπεριά
4. Ροδάκινα
5. Φράουλες
6. Νεκταρίνια
7. Σταφύλια
8. Σπανάκι
9. Μαρούλι
10. Αγγούρι
11. Μυρτίλο
12. Πατάτες
Είναι χαρακτηριστικό ότι για την αντιμετώπιση διαφόρων εντόμων, αγριόχορτων και άλλων παραγόντων που βλάπτουν τις καλλιέργειες χρησιμοποιούνται περίπου 400 χημικές ουσίες.
Ωστόσο, παρά την επικινδυνότητα, η EWG υποστηρίζει ότι τα οφέλη από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι μεγάλα, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση.
Πηγή: onmed.gr