Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την υπόθεση του Αλέκου Φλαμπουράρη, διερωτώμενος «τι θα είχε συμβεί, εάν αυτά αφορούσαν ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ».
«Όταν αναγορεύεις σε κύριο θέμα σου τη σύγκρουση μεταξύ παλιού και νέου, όταν διεκδικείς ένα ανύπαρκτο ηθικό πλεονέκτημα, όταν προσπαθείς να συκοφαντήσεις τους αντιπάλους σου, όταν χυδαιολογείς και μετατρέπεις σε γκρίζο τοπίο τη δημόσια ζωή της χώρας, είσαι υπόλογος, όπως διεκδικείς να καταστήσεις υπόλογους τους αντιπάλους σου» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στο «Βήμα FM» και συνέχισε, λέγοντας:
«Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί, αν όλα αυτά που αφορούν τον κ. Φλαμπουράρη, τον κ. Τσίπρα και την οικογένειά του, άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσαν στελέχη κομμάτων του λεγόμενου, ας το πούμε, μνημονιακού φάσματος, στο οποίο προσχώρησε τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα είχε συμβεί. Τι θα είχε συμβεί, εάν αυτά αφορούσαν ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ».
Ζητώντας τη νομική του άποψη ως συνταγματολόγου για το ζήτημα, και αν τίθεται θέμα με την υποψηφιότητα του τέως υπουργού Επικρατείας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε:
«Δεν θέλω να δίνω απαντήσεις νομικού χαρακτήρα, γιατί εφόσον μετέχω στο πολιτικό γίγνεσθαι, δεν θέλω να επικαλούμαι την ιδιότητά μου την καθηγητική, αλλά είναι πολύ απλά τα πράγματα. Υπάρχει απόλυτο επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τον Υπουργό.
Αυτό αφορά και τις εταιρείες, τις οποίες μετέχει ως μέτοχος, ως κύριος μέτοχος, οι οποίες δεν μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις με το δημόσιο ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Αυτό αφορά την επαγγελματική ιδιότητα του κ. Φλαμπουράρη, ο οποίος στην προηγούμενη Βουλή, αν θυμάμαι καλά, δεν ήταν βουλευτής, ήταν όμως Υπουργός Επικρατείας. Άρα, εμπίπτει στα ασυμβίβαστα του Υπουργού».
«Αν έχει μεταβιβάσει τις μετοχές του, όχι. Αλλά επειδή βλέπω ότι επικαλούνται την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ., αυτό που λέω δεν αφορά τη συμμετοχή στη διοίκηση, αλλά την ιδιότητα του μετόχου αυτή καθ’ εαυτή» συμπλήρωσε και κατέληξε:
«Αυτή η πράξη έχει γίνει πριν την ανακήρυξη. Μετά την απόκτηση της βουλευτικής ιδιότητας δεν μπορεί κάποιος επίσης να είναι μέτοχος σε μια εταιρεία, η οποία έχει συναλλαγές με το δημόσιο και συνάπτει τέτοιου είδους συμβάσεις. Είναι δηλαδή ασυμβίβαστο. Δεν είναι κώλυμα».