Αναβρασμός επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο τις ελληνικές προτάσεις προς τους δανειστές, αλλά και την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Ο πρωθυπουργός θέλησε κατά την ομιλία του να στείλει μηνύματα και στο εσωτερικό μέτωπο, ωστόσο, δεν ήταν λίγα τα στελέχη του κόμματος που του απάντησαν και εξέφρασαν την αντίθεσή τους.
Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι ενημερώθηκε για τις 47 σελίδες από τις εφημερίδες, ενώ, πρόσθεσε ότι «δεν είμαι ικανοποιημένος από τις ιδιωτικοποιήσεις». Ωστόσο, ο Ηρακλειώτης βουλευτής αναγνώρισε στη κυβέρνηση την επιμονή για την αναδιάρθρωση του χρέους τόσο από τα κέρδη ομολόγων από δευτερογενή αγορά , όσο και από τα κέρδη από το ΤΧΣ.
Ο Αλέκος Καλύβης, από την πλευρά του, σημείωσε ότι η συζήτηση πρέπει να γυρίσει στο πρόγραμμα του κόμματος και να απεμπλακεί από την ιστορία των διαπραγματεύσεων. Ζήτησε, μάλιστα, από τον Τσίπρα να πει ότι «επιλογή μας είναι η παραμονή στο ευρώ, αλλά δεν είναι καταστροφή η αποχώρησή μας».
Σε άλλο μήκος κύματος ο Αλέξης Μητρόπουλος σημείωσε ότι «Η διαπραγμάτευση χάθηκε, έχουμε κακά αποτελέσματα, διότι δεν είχαμε ολοκληρωμένο σχέδιο, έγιναν λάθη από τους διαπραγματευτές και καθώς πήγαμε στην συμφωνία της 20/2. Ωστόσο πρέπει να επιμείνουμε στην αποφυγή της ρήξης και στην αναζήτηση συμφωνίας μέχρις εσχάτων, ώστε να έχουμε τη λιγότερο επώδυνη λύση. Τόνισε ότι πρέπει να σχεδιάσουμε να πετύχουμε αργότερα τη βελτίωση της συμφωνίας με καλύτερους πολιτικούς και κοινωνικούς όρους».
Ο Κώστας Λαπαβίτσας, πάντως, ήταν για ακόμη μια φορά ξεκάθαρος σημειώνοντας ότι «εφόσον συνεχιστεί η πίεση, να δούμε τη συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ».
Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη «Το υπερόπλο μας είναι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη. Αυτό που είχαμε πει από την αρχή ότι μετά ακολουθούν κι άλλοι. Αυτό όμως πρέπει να δοκιμαστεί και να δοκιμαστεί μέχρι τέλους. Βασική υπερασπιστική γραμμή είναι το χρέος».
Ο Στάθης Λεουτσάκος ανέφερε ότι «Υπάρχουν διέξοδοι, στην κρίση υπάρχουν δυσκολίες δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Οι δικές μας προτάσεις δεν είναι στο πλαίσιο του προγράμματός μας. Να πούμε στο κόσμο ότι έχουμε εναλλακτική λύση».
Τέλος ο Κώστας Ησυχος σημείωσε ότι «Η διαπραγμάτευση δεν είναι στη λήξη της,αλλά δεν είναι και στο καλύτερό της σημείο. Μπορεί να βρεθεί και κάποια λύση. Ας συνεννοηθούν οι εταίροι τι θέλει ο καθένας και τι θέλουν όλοι μαζί» με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να μιλάει για την επιτροπή της και το λογιστικό έλεγχο του χρέους.