Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από τη ΝΔ, αυτό της 13ης Φεβρουαρίου του 2012, της αποκαλούμενης και «γαλάζιας» νύκτας του «Αγίου Βαρθολομαίου». Τότε που ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε 21 βουλευτές της ΝΔ διότι δεν ψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο, ενώ ο ίδιος είχε αποφασίσει για το αντίθετο.
Αυτή την περίοδο, μετά από δυόμιση χρόνια στην κυβέρνηση και αφού υλοποιήθηκαν πολιτικές που απορρέουν από το μνημόνιο, η ΝΔ επιστρέφει στην προμνημονιακή φάση και στην εποχή των Ζαππείων.
Και αυτό διότι το κεντρικό θέμα συζήτησης στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι, εάν η ΝΔ θα ψηφίσει ή όχι ένα νέο μνημόνιο, το τρίτο που έρχεται και φαίνεται στο βάθος του μνημονιακού τούνελ.
Στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο διεξάγεται έντονος καβγάς για το εάν η ΝΔ πρέπει ή όχι να ψηφίσει την συμφωνία με τη σημερινή ηγεσία να κλίνει προς την καταψήφιση, ενώ οι φιλελεύθερες δυνάμεις, Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Δένδιας, Μαριέττα Γιαννάκου, κ.α. ζητούν την υπερψήφιση.
Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι συνάξεις βουλευτών και στελεχών για το μέλλον της Κεντροδεξιάς, ενώ είναι όλο και πιο εμφανές το χάσμα μεταξύ της σημερινής ηγεσίας και της λεγόμενης «εσωκομματικής αντιπολίτευσης».
Όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία επί της συμφωνίας όταν έλθει στη Βουλή. Και γι’ αυτό πολλοί λένε ότι αυτή η διαδικασία θα είναι η θρυαλλίδα των εξελίξεων στη ΝΔ και θα αποτελέσει πεδίο έντονων αντιπαραθέσεων μεταξύ των δυο πλευρών: της ηγετικής ομάδας και των δελφίνων και υποστηρικτών τους.
Για μια ακόμη φορά ένα μνημόνιο θα διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο για τις εξελίξεις στην κεντροδεξιά και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι είναι κάτι που στοιχειώνει την παράταξη.
Πηγή: newpost