Σύμφωνα με πληροφορίες μας σε όλες τις συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός θα επιμείνει σε πολιτική λύση, είναι άλλωστε κάτι το οποίο το έχει δηλώσει και δημοσίως.
Γιατί υπάρχει ο έντονος καυγάς με τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στη χώρα μας;
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να δεχθεί την αξιολόγηση όπως προϋπήρχε. Σημειώνοντας ότι «το email Χαρδούβελη δεν κατάφερε να το περάσει από τη βουλή ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση», γιατί να το αποδεχθεί η ίδια.
Κύκλοι της κυβέρνησης σημείωναν ότι μετά τις εκλογές από τις οποίες προέκυψε μια νέα κυβέρνηση με διαφορετικά συνθήματα δεν μπορεί να δεχθεί να συνεχιστεί ο έλεγχος όπως γινόταν πριν. Κι αυτό είναι που δημιουργεί την ένταση με τα τεχνικά κλιμάκια, τα οποία επιμένουν να λειτουργούν όπως παλιά. Η εμμονή του διευθυντηρίου των Βρυξελών για τον πέμπτο έλεγχο, που απομένει, παραπέμπει στην εφαρμογή του μνημονίου. Αυτή η εμμονή προκαλεί την έντονη αντίδραση της Αθήνας.
Η ελληνική κυβέρνηση λέει «ναι» στις μεταρρυθμίσεις, αλλά στις μεταρρυθμίσεις που προτείνει αυτή και όχι στις μεταρρυθμίσεις που είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Επίσης οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν ότι θα πρέπει να δοθεί από τους εταίρους η δυνατότητα στην Ελλάδα, να πάρει μία ανάσα με την ρευστότητα και να πετύχει μια συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο. Να μην πιέζεται από το πρόγραμμα και το μνημόνιο, ενώ παράλληλα να γίνει μια προσπάθεια για μείωση του χρέους ώστε να μην χρειαστεί η χώρα μας τα 30 δις ευρώ, που σε διαφορετική περίπτωση θα απαιτηθούν και θα οδηγήσουν την χώρα σε ένα νέο μνημόνιο ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί.