Ο Πέτρος Κωστόπουλος πέρασε στην επίθεση και αποκαλύπτει.
Ο Πέτρος Κωστόπουλος, μέσα από την ιστοσελίδα του έδωσε τη δική του απάντηση, εμφανώς ενοχλημένος από το δημοσίευμα του politico.eu, που κάνοντας αναδρομή στους λόγους που προκάλεσαν την μεγάλη οικονομική κρίση, παρουσιάζοντας μια λίστα όπου φιγούραρε και το όνομα του εκδότη, ως ένας από τους 12 που κατέστρεψαν την Ελλάδα. Πυρ και μανία, έχοντας προσφύγει στη δικαιοσύνη έγραψε χαρακτηριστικά ο Κωστόπουλος:
«Έχω μάθει στην ζωή μου όταν δέχομαι επιθέσεις και λάσπη να απαντάω μόνος μου με το χέρι μου. Γραπτώς εννοώ. Στην περίπτωση όμως αυτής της αψυχολόγητης και αλήτικης επίθεσης που δέχτηκα από το κείμενο του κυρίου Ντέιμιαν Μακ Κον Ούλαντ στο Politico Eu αποφάσισα να απαντήσω μέσω της δικαιοσύνης. Ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες από τον συνήγορο μου, κύριο Θέμη Σοφό. Όχι ότι δεν θα απαντήσω και γραπτά και μάλιστα αύριο, απλά βαρέθηκα να γίνομαι ο σάκος του μποξ, ο αποδέκτης της λάσπης του κάθε πικραμένου, άσχετου και αλήτη. Το σύνολο του κειμένου είναι απαράδεκτο, αλλά ο δικός μου συσχετισμός με πολιτικούς δικτάτορες και απατεώνες, ξεπερνάει τα εσκαμμένα. Αύριο θα απαντήσω και γραπτώς για την υπέροχη αυτή συγγραφική φυσιογνωμία. Απλά επισημαίνω στο συγκεκριμένο άνθρωπο ότι η στοχοποίηση ανθρώπων και μάλιστα με ψεύδη – ποτέ δεν έχω γράψει τέτοια κείμενα όπως αυτά που αναφέρει – είναι εγκληματική πράξη» έγραψε.
Το δημοσίευμα που κατηγορεί τον Κωστόπουλο ως έναν από τους υπεύθυνους της κρίσης στην Ελλάδα.
«Ο επιχειρηματίας και φανταχτερός εκδότης κέρδισε τη φήμη του κατά τη διάρκεια των ετών της αλματώδους ανάπτυξης των ΜΜΕ, τη δεκαετία του ’90. Εισήγαγε στην Ελλάδα μια σειρά από ιδιαίτερα δημοφιλή περιοδικά lifestyle και προσπάθησε να σπάσει τα ταμπού και να μιμηθεί τις αστικές μόδες των εύπορων δυτικών χωρών. Το βασικό μήνυμα των άρθρων του ήταν ο αχαλίνωτος καταναλωτισμός. Που σημαίνει: πιστωτικές κάρτες, Porsche Cayenne, διακοπές για σκι, εξωφρενικά στεγαστικά δάνεια και ιδιωτικές πισίνες. Όλα αυτά έγιναν σύμβολα σε μια χώρα από τις φτωχότερες της ΕΕ, που μπήκε στο ευρώ το 2001 και έδωσε την ευκαιρία στις τράπεζες να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε φθηνό χρήμα.»