Μικρά μυστικά που κάνουν την ζωή της νοικοκυράς πιο εύκολη

Η κουζίνα είναι σχεδόν το «ιερό» μέρος κάθε σπιτιού. Η κάθε ευσυνείδητη νοικοκυρά φροντίζει να είναι πεντακάθαρη, αφού από εκεί περνά ότι καταλήγει στο πιάτο της  οικογένειας. Υπάρχουν όμως κάποιοι μικροί κανόνες που όλοι

αγνοούν.

Σκεύη που δεν πρέπει να μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων, τρόποι καθαρισμού για τις συσκευές, όλα έχουν τα μυστικά τους. Η Huffington Post βρήκε 13 από αυτούς τους σωτήριους κανόνες.

Βγάλτε τη μούχλα από το πλυντήριο πιάτων 
Σύμφωνα με έρευνα, πάνω από το 60% των πλυντηρίων πιάτων έχουν κάποιου είδους μύκητα να αναπτύσσεται στο λάστιχο γύρω από την πόρτα. Για να το αντιμετωπίσετε, τρίψτε το λάστιχο με λευκό ξίδι και ζεστό νερό, χρησιμοποιώντας οδοντόβουρτσα και μετά καθαρίστε με ξίδι όλο το πλυντήριο. Επαναλάβετε μία φορά το μήνα.

Βάλτε τα αβγά σε ράφι και όχι στην πόρτα στου ψυγείου 
Η πόρτα είναι το πιο ζεστό μέρος του ψυγείου. Καλύτερα να βάζετε τα αβγά στο χαμηλότερο ράφι, που είναι πιο δροσερό.

Βάλτε το σφουγγάρι στο φούρνο μικροκυμάτων 
Αν το κάνετε για 60 δευτερόλεπτα, έχοντας προσθέσει ξίδι ή χυμό λεμονιού προαιρετικά, σκοτώνεται το 99,9% των βακτηρίων.

Τα μαχαίρια δεν μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων 
Το πλύσιμο στο πλυντήριο μπορεί να φθείρει τις λάμες τους. Προτιμήστε το πλύσιμο με τα χέρια, με ζεστό νερό.

Τα τηγάνια δεν είναι κατάλληλα για το μπέικον 
Ο φούρνος είναι προτιμότερος. Ετσι θα μαγειρευτεί καλύτερα το μπέικον και δεν θα γεμίσει η κουζίνα πιτσιλιές.

Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ξανά τις πετσέτες για τα πιάτα 
Αν χρησιμοποιείτε ξανά μία πετσέτα, αντί να καθαρίζετε ουσιαστικά βρωμίζετε τον πάγκο με χιλιάδες βακτήρια. Πάρτε μία καθαρή πετσέτα κάθε φορά που πλένετε τα πιάτα.

Ποτέ μην καθαρίζετε τη μηχανή του καφέ με καφέ 
Κάποιοι πιστεύουν το μύθο ότι αν ρίξουν καφέ μέσα στη μηχανή του καφέ, αυτό είναι αρκετό για να την απολυμάνουν. Δεν ισχύει. Αν έχετε μία κλασική μηχανή καφέ, πρέπει να την καθαρίζετε κάθε ημέρα και μία φορά κάθε 1-3 μήνες να την πλένετε με νερό και ξίδι.

Προσέξτε τους «μαγνήτες» κατσαρίδων 
Τα έντομα ευδοκιμούν κοντά σε άφθονη τροφή και πηγές νερού. Κάτι που σημαίνει ότι αν ο νεροχύτης στάζει, είναι «μαγνήτης» για κατσαρίδες και άλλα συναφή. Αν παρατηρήσετε ότι είναι κοντά στις σωληνώσεις, φροντίστε το άμεσα.

Το σαπούνι και το μαντέμι δεν τα πάνε καλά 
Πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε μαλακό σαπουνόνερο την πρώτη φορά που πλένετε σκεύη από μαντέμι. Μετά από αυτό όμως, το σαπούνι απλά θα χαλάσει το σκεύος.

Τα ξύλινα πατώματα δεν είναι άφθαρτα
Αν βάλετε ένα χαλάκι μπροστά από το νεροχύτη θα τα προστατέψετε από γρατσουνιές από τα παπούτσια, λεκέδες από τις σταγόνες και χτυπήματα από την πτώση μαχαιροπίρουνων.

Ο απορροφητήρας πρέπει να καθαρίζεται επίσης  
Μία φορά το μήνα, μουλιάστε το φίλτρο σε ζεστό νερό με σαπούνι. Μετά τρίψτε, ξεπλύντε και στεγνώστε το.

Μην ξεχνάτε ότι το φίλτρο νερού του ψυγείου μπορεί να βρομίσει 
Πρέπει να γίνεται αντικατάσταση προκειμένου να συνεχίσει να βγάζει καθαρό νερό. Η συχνότητα αλλαγής εξαρτάται από το πόσο νερό χρησιμοποιείτε, αλλά πρέπει να γίνεται περίπου κάθε έξι μήνες.

Μην ψεκάζετε με καθαριστικά τον πάγκο 
Σταγόνες από το προϊόν μπορεί να καταλήξουν στο πρόσωπό σας. Καλύτερα να ψεκάσετε το καθαριστικό πρώτα σε ένα πανί.