Ορισμένα wearables, όπως για παράδειγμα ένα smartwatch, μπορεί να καλυτερέψει ενδεχομένως τον προγραμματισμό μίας πολυάσχολης μέρας ή να μας βοηθήσει με την άσκηση ή τη διατροφή μας.
Κάποιοι θεωρούν τις σημερινές φορητές συσκευές αχρείαστες και «φιγουρατζίδικες». Άλλοι πιστεύουν ότι είναι το παρόν και το μέλλον, και με παραδείγματα όπως το «Φορετό Τεχνητό Νεφρό» (Wearable Artificial Kidney – WAK), όχι μόνο συμφωνούμε, αλλά πιστεύουμε πως είναι και ένας τρόπος για να κάνουμε το κόσμο μας καλύτερο, για εμάς, και για ορισμένους συνανθρώπους μας.
Το «Φορητό τεχνητό νεφρό» (Wearable Artificial Kidney – WAK) είναι ένα project που έχει ξεκινήσει από το 2008 και ευελπιστεί να κάνει τη διαδικασία αιμοκάθαρσης απλούστερη και καλύτερη για τους ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια χάρη στη φορητότητά του. Συνήθως τέτοιου είδους συσκευές είναι σταθερές και βαριές και βρίσκονται σε νοσοκομεία και σπίτια, ενώ το WAK ζυγίζει μόλις 4,5 κιλά και μπορεί να «δεθεί» στη μέση του ασθενή.
Το πραγματικό πλεονέκτημά του είναι πως μπορούν οι ασθενείς να κινούνται ακόμα και όταν βρίσκονται σε θεραπεία, επιτρέποντας τους να πηγαίνουν για παράδειγμα στη δουλειά τους.
Μετά από πολλές δοκιμές, ο Dr. Victor Gura και ερευνητές του UCLA είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στις πρώτες κλινικές δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες, και αυτό σημαίνει ότι φέρνει τη συσκευή ένα βήμα πιο κοντά στο να αποτελέσει εμπορικό προϊόν. Όταν ολοκληρωθεί και αυτό το στάδιο, τότε είναι στο χέρι του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών, να κρίνει αν θα λάβει τη σχετική έγκριση.
πηγή insomnia.gr