Η γερμανική Αστυνομία ζητά, να απαγορευθεί η κατοχή δυνατών αυτοκινήτων σε οδηγούς ηλικίας κάτω των 24 ετών, επειδή παρασύρονται εύκολα στον ίλιγγο της ταχύτητας!

Οι 136 ίπποι πρέπει να είναι το ανώτατο όριο ισχύος για τα αυτοκίνητα, που ανήκουν σε νεαρούς οδηγούς ηλικίας κάτω των 24 ετών. Αυτό ζητά το συνδικάτο της Γερμανικής Αστυνομίας μέσω του Προέδρου του Εριχ Ρέτινγκχαουζ. Όπως ανέφερε ο Ρέτινγκχαουζ στη γερμανική εφημερίδα ‘’Rheinische Post’’, «έτσι θα μπορούσαν να αποτραπούν οι νέοι οδηγοί από την ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας».
Το προτεινόμενο όριο ιπποδύναμης θα καταπολεμούσε σύμφωνα με τη γερμανική Αστυνομία και το διαδεδομένο φαινόμενο των αυτοσχέδιων αγώνων σε δημόσιους δρόμους, τις γνωστές μας «κόντρες». Η πρόταση του συνδικαλιστικού οργάνου των Γερμανών Αστυνομικών προβλέπει την αφαίρεση του διπλώματος από όσους οδηγούς κάτω των 24 ετών συλλαμβάνονται στο τιμόνι ενός μοντέλου με μεγαλύτερη ισχύ.
Η συζήτηση για τη θέσπιση ενός ανώτατου ορίου ιπποδύναμης για τους ηλικιακά νέους οδηγούς πυροδοτήθηκε μετά από τον θάνατο ενός 26χρονου ποδηλάτη την προηγούμενη Παρασκευή στην Κολωνία. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο ποδηλάτης έπεσε θύμα οδηγού που έπαιρνε μέρος σε κόντρα, τραυματίστηκε σοβαρά και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του την περασμένη Δευτέρα.
Εκτιμάται, ότι μόνον στην περιοχή της Κολωνίας έχουν χάσει από την αρχή της χρονιάς τη ζωή τους τρία άτομα στο πλαίσιο αυτοσχέδιων αγώνων. Να επισημάνουμε, ότι στο θανατηφόρο περιστατικό με θύμα τον ποδηλάτη τραυματίστηκε σοβαρά και ο οδηγός του αυτοκινήτου, που τον χτύπησε, όμως τελικά επέζησε σε αντίθεση με τον άτυχο δικυκλιστή!

Πηγή: gazzetta.gr